Online girişimciler, çeşitli gelir elde etme yollarını keşfetmeye çalışıyorlar. Bu alanda iş bulma şansınızı artıran birçok medya kanalı, açık pazar ve kişisel yayıncılık sistemi bulunmaktadır. İster bilgi edinmek isteyen yeni bir yazar olun, ister serbest çalışma fırsatları arayan deneyimli bir makale yazarı olun, makale yazarak gelir elde etmenin yollarını mı merak ediyorsunuz?
Bu yazımızda yazarak gelir elde etmek için kullanabileceğiniz çok sayıda sistemi inceleyeceğiz. Her sistemin farklı özelliklerini açıklayacak ve başlamanıza yardımcı olacak ipuçları vermeye çalışacağız. Makale yazarak gelir elde etmek istiyorsanız, başlamanıza yardımcı olabilecek çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
Bu platformların çoğu farklı web içeriği türlerine odaklanmaktadır. Ancak bazıları farklı eğitim seviyelerine sahip yazarlar da dahil olmak üzere çok dilli içerik oluşturulmasını önerir. Her platformu araştırmak, hangisinin sizin için en iyi seçenek olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır. Aşağıda yazarak gelir elde etmenizi destekleyebilecek platformlar bulunmaktadır.
Düzeltilmiş Metin:
Makale Yazarak Gelir Elde Etmek İçin Takip Edilebilecek Platformlar
1- UpWork
Upwork, danışmanların online iş bulmak için kullandıkları en popüler sistemlerden biridir. Başlangıçta Elance-oDesk ismiyle başlatılan bu e-pazarda profesyonel danışmanlar ve tedarikçiler bulunmaktadır.
Metin yazarları, görsel sanatçılar, videografçılar, çevrimiçi pazarlamacılar ve diğer yaratıcı profesyoneller için çeşitli işler sunulmaktadır. Sisteme geçmek için giriş yaparak profil oluşturun ve hesap açın.
Yaptığınız işin bir örneğini ekleyin ve belirlediğiniz ücreti belirtin. Profil sayfanız yayınlandığında ilginizi çeken sektörle ilgili teklifleri ve projeleri kabul edebilirsiniz. Sisteme katılmanın herhangi bir maliyeti yoktur, ancak Upwork, sistemdeki toplam kazancınıza göre ücret talep eder.
Bu, tamamlanan her görevin %5 ila %20’si arasında değişir. Her ay oluşturabileceğiniz alarm sayısını sınırlayın. Aylık sınırınıza ulaştıktan sonra iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız danışmanınızın programa tıklamak için kullanacağı bağlantıyı kolayca alabilirsiniz.
2- Vibrant Life
Vibrant Life, fiziksel sağlığa, ruh sağlığına ve inanca odaklanan içerikler yayınlamaktadır. Makale yazarları, kariyer, kişisel gelişim, beslenme, evde bakım ve çevre konularında makaleler gönderebilirler.
Vibrant Life sitesinde içeriklerin çoğu iki ayda bir yayınlandığı için, bir makalenin yayınlanması altı aya kadar sürebilir. Vibrant Life ile çalışmak isterseniz, web sitesi üzerinden yazarla iletişime geçerek ilk yazınızı gönderebilirsiniz.
3. Fiverr
Aralarında web ve grafik tasarımcıların, pazarlamacıların ve metin yazarlarının da bulunduğu birçok kişiye seçenekler sunan popüler bir online çalışma platformudur. Problemlere çözüm sunabiliyorsanız veya bir yazar olmak istiyorsanız Fiverr sizin için uygun olabilir.
Başlamak için bir profil sayfası oluşturun, çalışmalarınızın örneklerini yükleyin ve ücretlerinizi belirleyin. Daha sonra kriterlerinize uygun bir iş arayın. Fiverr’ın kullanımı ücretsizdir, ancak Fiverr, tamamlanan her iş için %20 komisyon alır. Bu nedenle iş başvurusunda bulunurken bu komisyonu göz önünde bulundurun.
4. Listverse
Kısa makaleler yazmayı seviyorsanız Listverse sizin için uygun olabilir. Sistem, çok çeşitli konularda ilgili ve iyi araştırılmış bilgiler sunan akıllı ve okunabilir makaleler için makale yazarlarıyla birlikte çalışmaktadır.
Bu web sitesinde yayınlanan makalelerin çoğu aynı konuyla ilgili 10 bölümden oluşmaktadır. Konular geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Genellikle istatistik, eğitim, ev eğlencesi ve bilimsel araştırma gibi kategorilere ayrılır.
Yayınlanan her makale için ödeme alabilirsiniz. Başlamak için Listverse sitesini keşfedin ve konu ipuçlarını gözden geçirin.
5- Copyhacker
Copyhacker sitesinde reklam ve pazarlama, markalaşma ve uzmanlıklar hakkında yazmayı seven yazarlar için birçok fırsat bulunmaktadır. Ayrıca girişimcilik ve kariyer danışmanlığı üzerine makaleler de yer alır.
Copyhacker için yazmak istiyorsanız, sitelerine göz atarak yazım kurallarını inceleyin ve ilginizi çeken bir konuyu erkenden seçin. Bu sitedeki makalelerin çoğu 2.000 kelimenin üzerindedir. Ödeme, makale başına 300$ ile 1000$ arasında değişmektedir.
Copyhacker ayrıca serbest çalışan yazarların becerilerini geliştirmelerine ve iş bulmalarına yardımcı olmak için eğitim ürünleri de sunmaktadır.
6-. Greatist
Greatist, ilişkiler, zihinsel ve fiziksel sağlık hakkında bilgi veren bir blogdur. Ayrıca iş-yaşam dengesini destekleyen faaliyetler ve beceriler hakkında kısa makaleler de üretmektedir.
Makale uzunlukları 1.000 ila 1.500 kelime arasında değişmektedir. Greatist, onaylanan her teslimat başına minimum 125 $ ödeme yapmaktadır.
Greatist ile çalışmak isterseniz web sitesi üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
7- Narratively
Narratively, bireysel maceralara ve topluluk temalarına odaklanan çeşitli içerikler üretir. Çoğu grup faaliyetlerini topluluk, çevre, hayvanlar, ev, yiyecek, içecek, yenilenme, seyahat ve yaratıcılık gibi temalar etrafında düzenler.
Narratively, uzun yazılar ve birçok hikâye paylaşmayı tercih eder. Güçlü içgörüler ve anekdotlar sunmaya çalışmaktadır. Bireysel kompozisyonlar veya insanların dikkatini çeken içerikler yaratmaktan hoşlanıyorsanız bu platformu deneyebilirsiniz.
Başlamak için Narratively.com’a giriş yapın ve sitedeki ipuçlarını gözden geçirin. Ardından yazmak istediğiniz yazı türünü seçebilirsiniz.
8- FreelanceMom
Makale yazarak gelir elde etmek isteyen bir anne veya babaysanız, FreelanceMom platformuna göz atmanız faydalı olabilir. Bu web sitesi, annelik, ebeveynlik fikirleri ve iş-yaşam dengesi hakkında içerikler sunmaktadır.
FreelanceMom sitesi kullanıcılara çeşitli yazı seçenekleri sunar. Tipik olarak yazılar 900 ile 1.500 kelime arasında olur ve yazı başına ödenen ücret 75 ile 100 dolar arasında değişir.
Kısa makaleniz, ay içerisinde FreelanceMom’un en çok okunan haber listesinde yer alırsa ekstra 150$ ödeme yapılır.
FreelanceMom’un ana hedef kitlesi isminden anlaşılacağı üzere anneler olsa da, erkeklerin de kısa makaleler göndermeleri teşvik edilmektedir.
9- Informed Comment
Diplomatik konularla ilgileniyorsanız, Informed Comment platformu dikkatinizi çekebilir. Bu site, Amerikan siyaseti ve uluslararası politikaya odaklanan makaleler yayınlar.
Informed Comment’de yer alan bazı makaleler insan hakları, dini inançlar, çevre yasaları, çalışma hakları ve kadın özgürlükleri gibi konulara odaklanır. Kabul edilen makalelerin uzunluğu genellikle 800 ila 1.000 kelime arasındadır.
Akıllı bir inceleme yazmak istiyorsanız, sitedeki mevcut görüşleri dikkate alarak makalenizi hazırlayabilirsiniz.
10- nDash
2014 yılında kurulan nDash, 10.000’den fazla makale yazarına, saygın markalar ve büyük satıcılarla serbest çalışma olanağı sağlar. Bloglar, e-postalar, blog gönderileri ve teknik incelemeler gibi çeşitli içerik türleri sunulmaktadır.
nDash, yazarlara kârın tamamını bırakır ve komisyon yüzdesi almaz. Bu sistemde, müşterilere doğrudan ödeme yapılır. nDash ile yazmak istiyorsanız, önceki çalışmalarınıza dayalı olarak ücretsiz bir profil oluşturabilirsiniz.
11- Great Escape Publishing
Seyahat etmeyi seven bir makale yazarıysanız, Great Escape Publishing sizin için uygun olabilir. Bu site, seyahat bloglarına katkıda bulunan yazarlar için fırsatlar sunar. Ayrıca, seyahat ederek nasıl gelir elde edileceğini anlamanıza yardımcı olacak içerikler paylaşır.
Gönderilen içeriklerin uzunluğu 300 ila 600 kelime arasında değişir ve gönderi başına 150$ ödeme yapılmaktadır. Eğer bu sisteme yönelik içerik oluşturmak istiyorsanız, web sitesindeki kuralları inceleyebilirsiniz.
12- Longreads
Longreads, iş görüşmeleri, postalar, hikayeler, bireysel makaleler, kitap incelemeleri ve eleştiri yazıları dahil olmak üzere geniş bir yelpazede içerikler yayınlar.
Sistem, uzun vadeli bilgilendirme oturumlarını ve sürekli bilgi toplama programlarını desteklemektedir. Gönderiler 800 ila 6.000 kelime arasında olabilir ve gönderi başına 250 ila 1.500 dolar arasında ödeme yapılır.
Hangi tür makaleyi yazmak istediğinize karar verdikten sonra makale kriterlerini inceleyerek başvurunuzu yapabilirsiniz.
Be the first to comment